بناهای تاریخی شهر فرادنبه
بر اساس موقعیت منطقه و سنگ قبور موجود در گورستانهای قدیمی شهر و آنچه به جای مانده قبل از پیدایش شهر در منطقهٔ فعلی اجداد ساکنین امروزی در چندین منطقه مجزا قلعههای اطراف شهر مستقر بودند که بر اثر یورشهای پی در پی متجاوزین بر دستاوردهای این دهات ایلنشین آنها مجبور به اسکان در محل فعلی میگردند اگر چه تاریخ دقیق این اسکان مشخص نیست اما حدود تقریبی و قدمت تاریخی آن به سنههای ۱۰۲۴ و ۱۰۲۵ ه.ق خود گواه این اسکان میباشد.
آثار و ابنیههای تاریخی فرادنبه:
-
- حمام خان بابا خان به سنه ۱۲۷۶
- حمام گلشن (حمام کهنه)
- قلعه ضرغام السلطنه به سنه ۱۲۷۹ ه.ق
- حمام رحمت آباد
- مسجد حاج شیخ علی بن پیر مراد
- امام زاده علی بن احمد باباگردالو
قلعه ضرغام السلطنه
قلعه ضرغام السلطنه یا قلعه فرادنبه مربوط به سال ۱۲۷۹ ه.ق است. این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۳۶۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
علی داد (ایل پیگ) پدر ضرغام السلطنه در زمان حکومت خود، در این محل قلعهای میسازد، که به قلعه کهنه معروف است.
پس از علی داد، پسرش ابراهیم خان، ملقب به ضرغام السلطنه، خان فرادنبه میشود و قلعهای در کنار قلعه کهنه میسازد، که به قلعه ضرغام السلطنه خان معروف است. زمان ساخت این قلعه به سال ۱۲۷۹ ه.ق بازمیگردد.
حمام فرادنبه
حمام فرادنبه، مربوط به سال ۱۲۷۹ ه.ق است و در شهرستان بروجن، بخش مرکزی، ۵ کیلومتری شرق بروجن واقع شده. این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۳۶۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران، به ثبت رسیدهاست.
حمام کهنه فرادنبه
حمام کهنه فرادنبه مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بروجن، بخش مرکزی، شهر فرادنبه، میدان شهید کریمی واقع شده. این اثر در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۹۴۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران، به ثبت رسیدهاست.
حمام خانی فرادنبه
حمام خانی فرادنبه، مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بروجن، بخش مرکزی، شهر فرادبنه، بلوار مدرس واقع شده. این اثر در تاریخ ۰۷ خرداد ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۹۶۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
آرامگاه ضرغامالسطنه
آرامگاه ضرغامالسطنه، مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بروجن، بخش مرکزی، شمال غرب شهر فرادنبه واقع شده. این اثر در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۸۲۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.